4 Ocak 2012 Çarşamba

Birini Mutlu Etmek İçin; - Mim


Konusuu : "Karşımızdakini mutlu etmek için yapabileceğimiz 10 şey". Yanıtlıyoruz ve 10 kişiye gönderiyoruz mimii :) Zormuş kaç gündür uğraşıyorum bu liste için ya. Beni deeptone mimlemiş (özür dilerim doğru düzgün bir liste yapamadım aklıma bir şey gelmedi :\ ) ;
http://sadevederin.blogspot.com/

İşte Benim Listem (Daha saçma bir liste olamazdı, ama aklıma gelmedi):

1-İçten, doğal ve mutlu olmak, çevremizdeki insanlarıda mutlu eder. Bizim sahte, yalan kahkahalarımız insanlara itici gelir ve bir negatif enerji yayar. İçten bir mutluluk, yani gerçekten bizim mutlu olmamız çevremizdekileride mutlu eder. Gülmek bulaşıcıdır!

2-İhtiyaç duyduklarında orada olmak. Kötü anlarında insanların yanında olmak, onlara yanlız olmadıklarını hissettirmek, en önemliside birisinin onu önemsediğini ve ona değer verdiğini bilmek karşıdakini mutlu eder. Çünkü arada çok aradığımız o 'yalnızlık' kötü anlarımızda gelip bizi bulur ve o zamanki en kötü düşmanımız haline gelir. Bu anlarda yanımızda gördüğümüz ve ağlanacak bir omuz olan o insanlar bizi mutlu ederler.

3-Etraftaki güzellikleri görmelerini sağlamak. Kötü şeylerin gölge düşürdüğü yerlere ışık tutarak güzelliği göstererek insanların göz yaşlarını, umutsuzluklarını silip atmak güzel bir yoldur mutlu etmek için. Yanında olmayanları değil yanında olanları görebilmesini sağlamak.

4-Başkalarına kulak asmamayı öğretmek. Senin mutluluğun söz konusuysa ne yapıcaksın ki başkalarının söylediklerini? ;)

5-Güvende hissettirmek ve rahatlatmak, insanları mutlu eder.

6-Birlikte bir şeyler yapmaya teşvik etmek. Birlikte film izlemek, eski fotoğraflara bakmak; küçüklük hallerine gülmeek :)

7-Hediyeleşmek. İnsanlara güzel sürprizler yapmak, onları mutlu eder. Dışarıda bir yerlerde onları bekleyen başka sürprizler, mutluluklar olduğunu anlarlar!

8-Dış görünüşüyle barışık olmayan insanlara güzelliğin dışta değil içte olduğunu, o kadar güzel olupta azıcık insan gibi davranmayan insanları göstermek iyi gelecektir. Çünkü öyle insanların dayılanması falan bazı insanların kendilerini küçük hissetmesine sebep olabiliyor. Bunu göstermek, anlatmak mutlu eder insanları diye düşünüyorum :)

9-Nobody is perfect. Affedilmek iyi hissettirmez mi kendinizi? Birini affetmek sizi öfkenin yükünden, karşıdakini vicdan azabından kurtarabilir!

10- ve son olarak Mutluluğu Paylaşmak!

2 yorum:

  1. ama çok güzel yazmışsın ki.
    ihtiyaçları olduğunda orada olmak bence en güzeli.
    :)

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler tekrar mim için :)
    umauyorum ki cidden güzel olmuştur bencede en güzeli katılıyorum :)

    YanıtlaSil