2 Şubat 2012 Perşembe

Yemek ?

Efendimiz. Söz konusu dersanemin kantininde yiyecek doğru düzgün bir şey olmadığı için okuldan sonra giderken yanıma salata falan almaya karar verdim. Yemek kabı alacağım ilk iş. Sonra bu linkteki salata tariflerini deneyeceğim. Mayonezli falan salataları seviyorum. :) (Salata hazırlayacak olmamın sebebi hem biraz hafif olsun hemde dersane kantininde yenebilecek cinsten olsun düşüncemden kaynaklanıyor.)
DERSANE KANTİNİ HAKKINDA NOT: Dersanede sandviç var (salam, kaşar var içinde. eskiden hıyar, domates koyuyorlardı, birde mayonez(galiba?) enfes bişeydi o sandviçler. mevsimi değil domatesin falan koymuyorlar artık.), tost (demeye bile değmez! hiç doyurmuyor), AYVALIK TOSTU (en dişe dokunuruydu. sonuna doğru geldiğine yetti gari diyip zorla bitiriyodun, bi kere kızlar bana yaptılar. tost bildiğiniz 2 kilo çekiyodu. sonra içine sosis mi ne bişey koyuyolardı millet beğenmiyomuş salam koymaya başladılar. içindeki turşu sayısı arttı ve haberim olmadan içine kantinci acı ketçap sıkınca soğudum doğal olarak. her zamanda malzemesi olmuyor zaten) ve her türlü abur cubur (Tatlımm gibi paketteki tatlılardanda) var. İçecek çeşitleri; limonata, maden suyu, limonlu soda(sınırlı sayıda geliyolar sanki geldikleri gibi bitiyolar kap kapabilirsen!) ve meyve suyu. Hepte aynı şeyi yemek istemiyorum yani.

Bir de benim bir elmalı kurabiye, muhallebi tatlısı, bisküvili pasta takıntım var. Bu üçünü ölene kadar zevk alarak hiiç bıkmadan yiyebilirim. Elmalı kurabiye ve bisküvili pasta ne biliyorsunuzdur hepiniz. Ama muhallebi tatlısı pek bilinmiyor. (Canım nasıl çekti şuan bi bilseniiz!) Kakaolu bisküviler un ufak edilmek suretiyle (annem mutfak robotunu kullanıyor galiba) bir tepsiye (geniş olursa daha kolay oluyor bildiğim kadarıyla fırın tepsileri mesela) yayılıyor. Sonra muhallebiyi döküyor üstüne. Tabii ki soğumasını bekliyoruz. Sonra içine nutella vs. konabileceği gibi sade de rulo yapabiliyoruz. Ve afiyetle yiyoruz.
Amaaaan tanrıım. Açım ben. Gece ge-Dur bi dakika. Sabah sabah nerden estiyse bu yazı. Açım cidden ben ya. Neyse saat 7 falan olsun gidip ekmek alıyım ben en iyisi. Ve yemek hakkında konuşmayı, yazmayı ve düşünmeyi kesmeliyim.
-Bu yazıyı hiç okumadın, hadi öptüm canıım-

6 yorum:

  1. sayende bir sürü salata tarifi öğrendim :))

    YanıtlaSil
  2. muhallebi tatlısı heeey deniycem.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. internette (rulo muhallebi tatlısı diye aratırsan çıkar diye düşünüyorum)hindistancevizli yapanlardan tarif koymuşlar, ben o tatlıyı annemin tarifi dışında bir şekilde hayal edemesemde öyle de deneyebilirsin deeptone :) (anneminki süper oluyor eheh) :D

      Sil
  3. :D ben de sütlü tatlıları sevmem ya ama bisküvili pasta dedin ya Pikacu bittim,yaktın beni :D bisküvilerin arasına puding sürüyorsun değil mi o yani yanlış anlamayım da :D petibörün içi çikolatalı bisküvileri var ya ben onların arasına muzlu puding sürüyorum süpperr bi şey oluyo yaaaa ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen o Volante :D Muzlu mu?! denemeliyiim! Acaba nasıl bir şey olacak :D

      Sil